Categorieën

Filter

0
Onbeperkt
Glaswerk

Glasmaken in de Tsjechische Republiek heeft een veel langere geschiedenis dan in de meeste andere landen . De ongeëvenaarde kwaliteit komt voort uit de standaard van vakmanschap,
die hier al eeuwenlang wordt ontwikkeld en geteeld, en ook uit het kaliber van het beschikbare glaszand in de rijkdom van de Boheemse voor ests.
Boheemse glasfamilies hebben sindsde 17e eeuw een aanzienlijke invloed gehad op zowel de Europese technologische ontwikkeling als de artistieke stijlen.

In de regio's Lusatian en Jizera Mountains, Giant Mountains en Bohemian Forest werden sinds de tweede helft van de 13e en eerste helft van de 14e eeuw glasfabrieken aangelegd. Hun producten die van praktisch limpid potash-kalkglas worden gemaakt varieerden zich altijd aan gewilde artikelen van geëerbiedige kwaliteit.
De glasbouw in het gebied van Nový Bor, en de capaciteiten van de lokale glasmakers en decorateurs werd een legende. In de 18e en 19e eeuw had bijna alle handel met Boheems glas zich geleidelijk geconcentreerd in deze plaats. Naast dit centrum ontstonden ook nieuwe Moravische glasfabrieken. De volwassen traditie van inheemse glasmaken werd vervolgens verhoogd tot een respectabel industrieel en handelsniveau.

In 1945 werd een nationale onderneming Borocrystal opgericht. In 1953 breidde het uit en veranderde in de staatsbrancheonderneming Borské sklo. Een belangrijke stap was het deelnemen aan verschillende workshops in royaal gebouwde gebouwen in Nový Bor in 1967. In 1974 kreeg deze onderneming de nieuwe naam Crystalex die is afgeleid van de term "Bohemia Crystal Glass". Dit glas, in elk aspect, biedt onvergelijkbaar betere nut en esthetische kenmerken dan de andere glazen. Het is meer glanzend, meer limpid,en meer resistent ook.

De huidige eigenaar die de fabriek in Nový Bor en ook de Moravische fabriek in Karolinka in 2009 kocht, richtte zijn investeringen op om het imago van Tsjechisch glas voort te zetten en richtte een welvarend bedrijf op in Nový Bor, dat ook een belangrijke regionale werkgever is. Furthemore, hedendaagse naam van het bedrijf Crystalex CZ volgt de markt-geteste traditie en kwaliteit.Weergave:


Bezig met laden...
Harmony-Champagneflûte-180-ml
Harmony Champagne.. Eenheid: Per stuk

Kwaliteitsglazen deze reeds jaren in de hor..
Info Bestellen
€ 3,26  
Soiree-Decanteerkaraf-1-ltr
Soiree, Decanteer.. Eenheid: Per stuk

Mooie stevige decanteerkaraf. Om nog meer l..
Info Bestellen
€ 24,37  
Tulipa-Bordeauxglas-hoog-550-ml
Tulipa Bordeauxgl.. Eenheid: Per stuk

Kwaliteitsglazen deze reeds jaren in de hor..
Info Bestellen
€ 4,34  
Harmony-Bourgogne-glas-710-ml
Harmony Bourgogne .. Eenheid: Per stuk

Kwaliteitsglazen deze reeds jaren in de hor..
Info Bestellen
€ 3,65  
Harmony-Rode-Wijnglas-425-ml
Harmony Rode Wijng.. Eenheid: Per stuk

Kwaliteitsglazen deze reeds jaren in de hor..
Info Bestellen
€ 3,26  
Harmony-Witte-Wijnglas-340-ml
Harmony Witte Wijn.. Eenheid: Per stuk

Kwaliteitsglazen deze reeds jaren in de hor..
Info Bestellen
€ 3,26  
Tulipa-Bourgogneglas-600-ml
Tulipa Bourgognegl.. Eenheid: Per stuk

Kwaliteitsglazen deze reeds jaren in de hor..
Info Bestellen
€ 4,34  

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Leeftijdscontrole

Om gebruik te maken van onze webshop dient u minimaal 18 jaar of ouder te zijn.